8 Μαθήματα που μόνο ένας χωρισμός θα σου διδάξει/ 5 Τρόποι για να κάνεις ένα καινούριο ξεκίνημα μετά απο μία "δυνατή σχέση".

Yπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι στον κόσμο. Αυτοί που εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες σωστά και μαθαίνουν πράγματα από αυτές και οι υπόλοιποι που απογοητεύονται όλο και περισσότερο.
Άσχημες στιγμές είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσεις στη ζωή σου. Το θέμα είναι η στάση που θα κρατήσεις εκείνη τη στιγμή. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθώ με μία συγκεκριμένη άσχημη στιγμή, που όλοι λίγο πολύ έχουν βιώσει. Αυτή του χωρισμού…
Σίγουρα ένα χωρισμός πονάει πολύ. Σίγουρα εκείνη τη στιγμή νιώθεις χάλια, αδύναμος κι ευάλωτος. Όσο πιο δυνατή είναι η σχέση τόσο πιο πολύ χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Οφείλεις όμως (στον εαυτό σου κυρίως) να σηκωθείς και να σταθείς στα πόδια σου. Γιατί όπως υπήρχε παρελθόν πριν τη σχέση έτσι θα υπάρχει και μέλλον μετά από αυτή. Και μάλιστα, ένα μέλλον με περισσότερες γνώσεις κι εμπειρίες αφού μία σχέση που φτάνει στο τέλος της σου μαθαίνει πολλά πράγματα:

1. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει

Πάντα μπορείς να ελπίζεις ότι όλα θα πάνε καλά. Πάντα μπορείς να φαντάζεσαι ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Σε καμία περίπτωση όμως δε γίνεται να εξαναγκάσεις καταστάσεις ή να σε πιάσουν κρίσεις πανικού γιατί κάτι δεν πήγε όπως το περίμενες. Το «ότι είναι να γίνει, θα γίνει» αποτελεί φιλοσοφία ζωής. Και όσοι την ακολουθούν είναι σαφέστατα πιο ήρεμοι.

2. Το τι είναι ο καθένας το καταλαβαίνεις όταν χωρίζεις

Στην αρχή μιας σχέσης όλα είναι όμορφα κι ωραίο. Στο τέλος όμως; Εκεί είναι που φαίνεται το ποιον είχες δίπλα σου τόσο καιρό. Αν κάνει τον χωρισμό σας επώδυνο (ακόμα πιο πολύ απ’ όσο είναι) τότε δεν αξίζει να στεναχωριέσαι… Αν πάλι φροντίσει να πάνε όλα καλά τότε ο χωρισμός θα έρθει σαν φυσιολογική συνέχεια μιας σχέσης που δεν τραβούσε.

3. Μετράς τις πραγματικές φιλίες

Όσο ήσουν σε σχέση κάποιοι φίλοι σου και κάποιες φίλες σου απομακρύνθηκαν από εσένα βλέποντάς σε χαρούμενο. Η ζήλεια δεν τους επέτρεπε να είναι δίπλα σου. Μόλις γίνει γνωστός ο χωρισμός σου όμως, αυτές οι επαφές επιστρέφουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη ζωή σου. Φρόντισε να τους διώξεις …με τις κλωτσιές!

4. Το κλάμα δεν οδηγεί πουθενά

Τις πρώτες δύο τρεις μέρες επιτρέπεται να κλάψεις. Είναι ένας τρόπος να ξεσπάσεις και να νιώσεις λίγο καλύτερα μέσα σου. Από εκεί και πέρα όμως, το κλάμα, η μίρλα και το να κάθεσαι σε ένα κλειστό και σκοτεινό δωμάτιο δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Για αυτό μάζεψε τα συντρίμμια και ζήσε ξανά!

5. Πάντα εξιδανικεύουμε το παρελθόν

Πρόκειται για πολύ σημαντικό μάθημα στην ζωή μας. Είναι στη φύση μας να ωραιοποιούμε το παρελθόν μας και οτιδήποτε έχουμε περάσει. Δεν προτείνω σε κανέναν να κρατά τις κακές αναμνήσεις από την άλλη όμως πρέπει να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά. Για να διαλύθηκε μία σχέση, μάλλον κάτι δεν πήγαινε και τόσο καλά…

6. Το οτι νιώθεις «γεμάτος» δε σημαίνει ότι είσαι και χαρούμενος

Σε μία σχέση όπου νιώθεις γεμάτος από άποψη χρόνου, χώρου και σεξουαλικών αναγκών δεν είναι αναγκαίο να νιώθεις και χαρούμενος. Μπορείς να είσαι σε σχέση με ένα άτομο το οποίο βλέπεις μία φορά την εβδομάδα αλλά αυτή η μία φορά να είναι υπεραρκετή για να αισθανθείς ευτυχισμένος. Και το αντίθετο φυσικά.

7. Πρέπει να μάθεις να ζεις μόνος

Είναι καλό να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους οι οποίοι σε αγαπούν και ενδιαφέρονται για σένα. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την ζωή και χωρίς αυτούς. Γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να χαθούν από το πλευρό σου. Όπως για παράδειγμα σε μία σχέση που φτάνει στον χωρισμό…

8. Τα πάντα είναι προσωρινά – Ζήσε το σήμερα!

Δεν υπάρχει χρόνος για πολλές αναλύσεις. Όταν είσαι καλά να το απολαμβάνεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Μη φοβάσαι το αύριο. Θα το αντιμετωπίσεις όταν αυτό έρθει. Μέχρι τότε καλείσαι να ζήσεις στο έπακρο το σήμερα. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια προς λαϊκή κατανάλωση!


Μετά από ένα χωρισμό, ειδικά όταν σημαίνει το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης, συνήθως το σώμα σου εκσυγχρονίζεται μ' αυτό που νιώθεις μέσα σου. Δεν μπορείς να φας ή τρως τα πάντα από νευρικότητα, κλαις, δεν έχεις όρεξη για τίποτα, δε μιλάς, δε λαλάς, σαν να λέμε κυριολεκτικά σέρνεσαι. Κάθε άτομο βιώνει εντελώς διαφορετικά το χωρισμό, αλλά υπάρχουν μερικοί πρακτικοί τρόποι που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα κάτι τέτοιες στιγμές και να τον ξεπεράσεις ακόμη πιο γρήγορα. Μπορεί να μην καταφέρεις να τον διαγράψεις οριστικά από το μυαλό σου, αλλά όλο και κάτι μπορεί να γίνει για την περίπτωση σου. Διάβασε κι εφάρμοσε τους 5 παρακάτω τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ανακάμψεις: 1. Βγες μ' ένα χαρούμενο άτομο που σου δίνει ενέργεια. Δε χρειάζεται να είναι ντε και καλά κάποιο άτομο που το βλέπεις γκομενικά, μπορεί να είναι η κολλητή σου ή ο κολλητός σου,ένας συγγενής ή ο διπλανός σου στο σχολείο/σχολή που θα σου δώσει αυτή την ενέργεια που χρειάζεσαι όσο τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Μην αρχίσεις να μιλάς για τον/την πρώην σου, μην αναλύσεις για χιλιοστή φορά τι συνέβη, μίλα για θέματα που είναι ασφαλή και σε κάνουν να ξεχνιέσαι. 2. Αφού επιμένεις τόσο, άκου λυπητερά τραγούδια. Δε θα σε κάνουν χειρότερα απ' ότι είσαι, έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοια τραγούδια έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Δε θα πιάσεις πάτο (αν και τον έχεις πιάσει ήδη βασικά) αλλά αντιθέτως θα σου κάνει καλό. 3. Unfriend & Unfollow τώρα. Όχι για να τον εκδικηθείς ή για να του τραβήξεις την προσοχή, για σένα θα το κάνεις φυσικά. Το να βλέπεις τι γράφει με τους φίλους του, τις γκόμενες που σχολιάζουν την καινούρια του φωτογραφία προφίλ ή τα τραγούδια που ανεβάζει και που φτάνουν τα 5-6 ανά ώρα, δε θα σου κάνουν καλό. Θα σε κάνουν να ασχολείσαι περισσότερο μ' αυτόν, παρά με σένα. 4. Μην απαντάς σε κάνενα ερώτημα που σου έρχεται στο κεφάλι. Τι θα πει αυτό; Θα σου πω αμέσως. Μετά από ένα χωρισμό, ξεκινάς να γεμίζεις ερωτήματα, του στιλ τι έφταιξε, τι πήγε στραβά, τι θα μπορούσες να διορθώσεις, τι θα μπορούσες να έχεις πει ώστε όλα να ήταν πλέον αλλιώς. Μην προσπαθήσεις να βρεις απάντηση σε όλα αυτά, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφήσεις τα πράγματα ως έχουν - τουλάχιστον μέχρι να σκεφτείς αντικειμενικά και ήρεμα. 5. Κάνε μια to do list για να σε απασχολήσεις. Βάλε όλες σου τις υποχρεώσεις σ' ένα χαρτί, ανάγκασε τον εαυτό σου να κάνει πράγματα, να μην παραιτηθεί από υποχρεώσεις, να μη χάσει επαφή με τον έξω κόσμο. Έχουμε και δουλειές, εντάξει; Αν καταφέρεις να απασχολήσεις το μυαλό σου, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

1 σχόλιο:

Από το Blogger.