Τι ειναι το VINE?!

Τι είναι το Vine;

Το VINE πρόκειται για μία δημοφιλή mobile social εφαρμογή λήψης, διαμοιρασμου και επεξεργασίας βίντεο, μεχρι 6 δευτερόλεπτα. Ανήκει από τον Οκτώβρη του 2012 στο TWITTER και είναι ο κύριος ανταγωνιστής του INSTAGRAM, το οποίο υπενθυμίζω πως ανήκει στο FACEBOOK.
Συνολικά υπάρχουν πάνω από  40 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες της εφαρμογής.

Πώς λειτουργεί το Vine;

Κάθε χρήστης δημιουργεί το δικό του προφίλ, είτε δίνοντας email και κωδικό είτε πρόσβαση στον Twitter λογαριασμό του. Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου είναι προαιρετικός και βοηθά στην αναζήτηση του χρήστη από άλλους χρήστες, καθώς μεταξύ των άλλων το Vine επιτρέπει την αναζήτηση χρηστών μέσω της λίστας επαφών του τηλεφώνου και μέσω όσων ακολουθεί ο χρήστης στο Twitter, εφόσον έχει λογαριασμό.
Στη συνέχεια, η αρχική σελίδα του χρήστη προβάλλει VINES (βίντεο 6 δευτερολέπτων) από όσους χρήστες ακολουθεί ο χρήστης, καθώς και δημοφιλή vines τα οποία έχουν επιλεγεί από την ομάδα του Vine. Όπως καταλάβατε, κάθε χρήστης ακολουθεί όποιους επιθυμεί και ακολουθείται από όσους ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του.

Η δημιουργείς βίντεο, η οποία ξεκινά με το πάτημα της κάμερας στην εφαρμογή στο πάνω μέρος  (σε Android). Ο χρήστης μπορεί πατώντας παρατεταμένα την οθόνη της συσκευής του να τραβά βίντεο και να δημιουργεί αρκετά βίντεο κλιπ αφήνοντας και πατώντας ξανά την οθόνη. Όλα τα κλικ είναι επεξεργάσιμα, όπως και η χρονική σειρά τους, καθώς το Vine διαθέτει αρκετά εργαλεία επεξεργασίας. Επίσης, είναι δυνατή η χρήση βίντεο απο την συλλογή του τηλεφώνου..
Τέλος, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει στη μνήμη της συσκευής του ή να τα κοινοποιήσει στα υπόλοιπα Social Media, όπως για παράδειγμα στο Twitter στο οποίο τα βίντεο προβάλλονται απευθείας σε κάρτα κάτω από τα tweets.
Αφήνοντας τη λήψη και επεξεργασία βίντεο, κάθε χρήστης μπορεί να κάνει like, να σχολιάσει ή να κοινοποιήσει (revine) τα βίντεο των υπολοίπων χρηστών. Εκτός από τους αριθμούς των προηγούμενων, κάθε vine διχνει και ποςες φορές εχει προβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.