Μεταφέρθηκε στο οδόστρωμα ο ποδηλατόδρομος στη Λεωφ. Νίκης - ''Έμφραγμα'' στο κέντρο της πόλης


Μεταφορά του ποδηλατόδρομου της Λεωφόρου Νίκης, από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα, στη δεξιά λωρίδα του δρόμου έγινε από σήμερα στις 9 το πρωί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, στην οποία συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Για το σκοπό αυτό και για μέχρι τις 21:00 το βράδυ (όπως και αύριο κατά τις ίδιες ώρες, 09:00-21:00) έχουν τοποθετηθεί ειδικά διαχωριστικά, κώνοι και πινακίδες. Μάλιστα, υπάρχει και τροχονόμος στο ύψος του Λευκού Πύργου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αφού η Εθνική Αμύνης, αλλά και όλες οι κεντρικές οδοί του κέντρου είναι ιδιαίτερα ''φορτωμένες''.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη, «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης, που περικλείεται από τις οδούς Λεωφ. Νίκης, Εθν. Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Κεραμοπούλου, Ερμού και Βενιζέλου. Για λόγους διευκόλυνσης της περιμετρικής κυκλοφορίας εξαιρούνται οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου.


Να τονιστεί, τέλος, ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αφορούν τα αστικά λεωφορεία και τα ταξί, καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οποία θα κινούνται κανονικα.via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.