Επιβάλλεται εξοντωτικός ΕΝΦΙΑ στο «Χαμόγελο του Παιδιού»


Κι όμως είναι αλήθεια το «Χαμόγελο του Παιδιού» του παιδιού καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ το υπέρογκο ποσό των 57.3113,31 ευρώ.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Κώστας Γιαννόπουλος «παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που είχαμε από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών ότι θα γίνει προσπάθεια να ρυθμιστεί νομοθετικά η απαλλαγή από φόρους για τις οργανώσεις που προσφέρουν ουσιαστικό έργοτο «Χαμόγελο του Παιδιού» καλείται να πληρώσει». Έτσι η κυβέρνηση παραμένει αδρανής και απάθης σε ένα ακόμα ζήτημα που αποδεικνύοντας την ανικανότητά της όχι μόνο να τηρήσει αυτά που έλεγε αλλά φορολογεί μια ΜΚΟ που προσφέρει ουσιαστικά με τις υπηρεσίες της.

Ο κ. Γιαννόπουλος διευκρινίζει ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η οργάνωση, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, παρέχει υπηρεσίες και υλοποιεί δράσεις που στηρίζουν τις κρατικές δομές και τους θεσμούς, πιστωποιείται από το Εθνικό Κέντρο Εθνικής Αλληλεγγύης, τα ετήσια οικονομικά στοιχεια ελέγχονται από Διεθνές Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ernst and Young και η δράση του είναι διεθνώς αναγνωριμένη.

Ο κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει ότι «είναι άδικο να πληρώνουμε φόρους, τη στιγμή που κάθε ένα ευρώ φορολογίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σωθούν παιδιά»,  και ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να δείξουν το έργο και την προσφορά τους.

Να υπενθυμίσουμε  ότι ο περυσινός ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» ανήλθε σε 43.240 ευρώ, ποσό το οποίο καλύφθηκε από ιδιωτική χορηγία.

Επίσης, αναφερεται ότι «κάθε 1€ φορολογίας στερείται ουσιαστικά από τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλα αυτά την ίδια στιγμή που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους».

Τέλος, επισυνάπτονται στο δελτίο τύπου οι ανοιχτές επιστολές δύο παιδιών που μεγαλωσαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» του Αλέξανδρου Νάκου και του Γιώργου Φατνασή. Στις επιστολές αυτές καταγγέλεται η αδιαφορία της πολιτείας για την επιβίωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και η μη αναγνώριση της προσφοράς του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.