Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες

Από το νομό Λάρισας και συγκεκριμένα από τον Τύρναβο γίνεται τις επόμενες ημέρες η πανελλαδική πρεμιέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου, το οποίο διοργανώνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι: Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς.
Το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, περιλαμβάνει τα εξής:
«Ολοκληρωτικές και άμεσες αποζημιώσεις στο 100% για τις παραγωγές που χάθηκαν από τον παγετό της 26ης Μαρτίου, καθώς επίσης για τις παραγωγές που επλήγησαν πρόσφατα από χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες στην επαρχία Τυρνάβου.
Την κατάργηση των φόρων στο κρασί για τη διατήρηση των διημέρων απόσταξης.
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος και αλλαγή του κανονισμού ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους των ζώων.
Πάγωμα των χαρατσιών και όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών».
Την άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες εξειδίκευσαν ανά περιοχή οι Στέλιος Τσικριτσής – γραμματέας ΕΟΑΣΛ και πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Θεόδωρος Μπακαϊμης – πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου, Νίκος Ρεβύσιος, εκπρόσωπος Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Νίκος Μπαντόγιας – μέλος ΕΟΑΣΝΛ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον Τύρναβο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στη Νίκαια.

loading...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.