Δεν το λέμε εμείς, η επιστήμη το λέει: Η τεκίλα κάνει καλό στα οστά

Το γάλα είναι βαρετό, η τεκίλα είχε πάντα περισσότερο ενδιαφέρον.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει πως το γάλα κάνει καλό στα οστά, μπορείς απλά να του απαντήσεις «Και η τεκίλα φίλε!» (#beachplease). Και δεν θα έχεις καθόλου άδικο.
Σύμφωνα με έρευνα από το Κέντρο Ερευνών & Προηγμένων Μελετών του Μεξικό, η τεκίλα βοηθάει το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και το μαγνήσιο και στη συνέχεια κάνει τα οστά ισχυρότερα. Μέσω της μελέτης αυτής διαπιστώθηκε πως οι φρουκτάνες, τα μόρια ζαχαρής που εμπεριέχονται στην μπλε Αγαύη (το φυτό από το οποίο δημιουργείται η τεκίλα) βοήθησαν τα ποντίκια του εργαστηρίου να παράγουν περισσότερη οστεοκαλσίνη, ένα συστατικό το οποίο υποδεικνύει πιο δυνατά και υγιή οστά.
Σφηνάκι κανείς;
Ο επικεφαλής του προγράμματος  Mercedes Lopez τόνισε πως τα αποτελέσματα αποδίδονται σε μια αλληλεπίδραση μεταξύ των φρουκτανών και των βακτηρίων στο έντερο, το οποίο επιτρέπει τα μόρια ζάχαρης να συλλάβουν τα θρεπτικά συστατικά που διέρχονται από το πεπτικό σύστημα και να τα βοηθήσει να φτάσουν στα κύτταρα των οστών. Οι ερευνητές ελπίζουν αυτή η ανακάλυψη να βοηθήσει όσους ασθενείς πάσχουν από οστεοπόρωση. Μέχρι τότε, μήπως να αλληλό-κεραστούμε ένα σφηνάκι τεκίλας;  Προ-Παρασκευή είναι!


via 

loading...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.