Η Google προσθέτει εργαλείο τεκμηρίωσης ειδήσεων!


Διαβάζετε μια είδηση σε κάποιο ειδησεογραφικό ιστοχώρο και αμφισβητείτε την εγκυρότητα των στοιχείων της; H Google πλέον σας/μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε τα στοιχεία μιας είδησης αυτόματα κατά την αναζήτηση ειδήσεων στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, πλέον, στην αναζήτηση των ειδήσεων μέσω του Google, το νέο αυτό εργαλείο, ονόματι «Fact Check» (κυριολεκτικά «Έλεγχος Γεγονότων»), θα εμφανίζει μια ειδική σήμανση δίπλα στις ειδήσεις που θα παρουσιάζονται στην αναζήτηση και η εμφάνισή του δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτει με τον τελευταίο προεκλογικό μήνα στις ΗΠΑ.
Το Fact Check θα ελέγχει τα στοιχεία μιας είδησης σχετικά με το πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα μπορεί να εμφανίζεται και σε ειδήσεις άλλων ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αναζήτησης στην υπηρεσία του Google News.
To ζήτημα της τεκμηρίωσης των ειδήσεων αποτελεί σοβαρή ενασχόληση στο εξωτερικό και ήδη στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότερες από 100 οργανώσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που η Google αποφασίζει να εντάξει ένα τέτοιο εργαλείο στις υπηρεσίες της.

via
loading...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.