ΑΝΕΛ: Δεν αποδεχόμαστε σε καμία μορφή τη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Τρία ψηφίσματα, εκ των οποίων, τελικά, το ένα αποσύρθηκε, κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του 3ου Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων,
Το πρώτο ψήφισμα που ενέκρινε το Συνέδριο αφορά στον ενταφιασμό των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον Πόλεμο του ’40 στην Αλβανία.

Αρχικά, στη διατύπωση του ψηφίσματος γινόταν λόγος για επανεργοποίηση των διπλωματικών ενεργειών προς την αλβανική κυβέρνηση για τήρηση της σχετικής συμφωνίας του 2010.
Μετά από παρέμβαση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια αυτή δεν διακόπηκε ποτέ, η διατύπωση του ψηφίσματος μεταβλήθηκε και ο όρος «επανεργοποίηση» αντικαταστάθηκε από τη διατύπωση «να συνεχιστεί η προσπάθεια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών».
Το δεύτερο ψήφισμα που εγκρίθηκε αφορά στην ονομασία της ΠΓΔΜ, με το Συνέδριο των ΑΝΕΛ να μην αποδέχεται σε καμία μορφή και με κανένα παράγωγο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του «βορείου μορφώματος», όπως αναφέρθηκε.
Το τρίτο ψήφισμα αφορά στις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ, με τους ΑΝΕΛ να τονίζουν ότι η Ενέργεια και το Νερό είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και όχι προϊόντα και να καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει από το υπερταμείο τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ.

via
loading...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.