Από διαρροή σε φιάλες η φονική έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας

Τραγικός είναι ο απολογισμός του φοβερού δυστυχήματος που συνέβη 20 λεπτά μετά τις 9 το πρωί στο ταχυφαγείο Everest, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου, με τη 42χρονη λογίστρια Βασιλική Παραστατίδου να χάνει τη ζωή της από την έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατεία Βικτωρίας.
Μητέρα δύο παιδιών, η 42χρονη, σύμφωνα με την imerisia.gr, επισκεπτόταν παροδικά το κατάστημα λόγω της δουλειάς της. Χθες βρέθηκε στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας προκειμένου να «κλείσει» τα λογιστικά βιβλία-μισθοδοσίες κ.λπ. Συνολικά, πέντε είναι οι τραυματίες από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, οι οποίοι κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Ο 41χρονος είναι ο μόνος τραυματίας τελικά που θα παραμείνει για νοσηλεία στον Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεννηματά, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και έχει εισπνεύσει τοξικούς καπνούς. Από το σημείο πλην του 41χρονου μεταφέρθηκαν άλλοι 4 τραυματίες στο Νοσοκομείο Γεννηματά, εκ των οποίων μία 19χρονη αλλοδαπή, μία 52χρονη Ελληνίδα, στην οποία παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και ο γιος της εξέφρασε την επιθυμία να την μεταφέρει στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, ένας 38χρονος Έλληνας και ένας 49χρονος αλλοδαπός.
Σε μία πρώτη εκδοχή για τα αίτια της φονικής έκρηξης στο υπόγειο του καταστήματος «Everest» στην πλατεία Βικτωρίας σύμφωνα με το newsbeast,gr, φέρονται να καταλήγουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρότι δεν έχουν προλάβει να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβάν.
 
Η έκρηξη προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ψυκτικού, ο οποίος, όπως αναφέρει το newsbeast, βρισκόταν στο υπόγειο του καταστήματος. Οι φιάλες που χρησιμοποιούσε στις εργασίες είναι αυτές που κατά πάσα πιθανότατα εξερράγησαν. Αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για φιάλες ασετυλίνης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ψυκτικός προσπαθούσε να κόψει με τις φιάλες σωληνώσεις ψυκτικών μηχανημάτων του καταστήματος με φρέον. Από εκεί προήλθε η πρώτη εστία φωτιάς που έκαψε τον ψυκτικό στα χέρια και στο πρόσωπο και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη των φιαλών που χρησιμοποιούσε στις εργασίες.

via
loading...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.